Pongrácz Rosé Brut – Matua Marlborough Pinot Noir - Yökylässä Marina ja Anu


Tiistaina oli aivan mahtava päivä!
Kahdella ystävälläni oli asioita Helsingin suunnalla ja molemmat yökyläilivät luonani.

Tyttäreni kummitäti Anu Ulvilasta ja Dioriina -blogia kirjoittava Marina Tampereelta. 

Vaikka oli arki-ilta, niin tässähän oli vallan mainio syy pieneen juhlaan ja paistaa vuoden ensimmäiset, mutta takuulla ei viimeiset blinit.
Blinitaikinan juuren olin jo edellisenä iltana laittanut tekeytymään ja ne onnistuivat aivan täydellisesti.

Kuva, Marina Rotkus, Dioriina.
Kiitokset blinit paistaneelle Anulle joka varmasti jaksaa vielä vuosia jälkeenkin ihmetellä miten eräät voivat kuvata kymmeniä ja kymmeniä kuvia kuohuviinin kuplista ja unohtaa ajantajun aivan tyystiin.

Kuva, Marina Rotkus, Dioriina.
Blinien kanssa nautittiin 2016 Vuoden Viini kultamitalin voittanutta Pongrácz Brut’ia. Heleän rose ja sopivasti paahteinen Pongrácz sopi blinien makupariksi loistavasti ja toi erityistä juhlavuutta tilanteeseen.

Kuva, Marina Rotkus, Dioriina.
Rosén vaalea sisko Pongrácz Brut sai vastaavasti 2017 Vuoden Viinit kilpailussa kultaa sarjassaan kuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli ja Rose tällä kertaa kunniamaininnan.

Pääruoka – Ankanrinta, granaattiomena -punaviinikastike ja paahdetut mukulasellerit valmistuivatkin sitten yhteistyössä.
Ankkaviiniksi olin valinnut Matua Marlborough Pinot Noir 2015. Matua on kevyehkö ja marjainen punaviini, joka ei jyrää alleen ankan omaa makua.

Kuva, Marina Rotkus, Dioriina.
Jälkiruoan ajattelin valmistaa omenoista Souse videssä kuten ankankin, mutta blinien ja pääruoan jälkeen olimme niin täynnä ja kello paljon, joten päätimme jättää jälkkärit seuraavaan kertaan.

Ilta oli vallan mainion hauska ja juttua olisi riittänyt vaikka kuinka. Huumoria muunmuassa revimme yhdestä lempiohjelmastani Yökylässä Maria Veitola. 
Tunnustan olevani suuri Maria fani ja Anu Saagimin käsittämättömät kommentit Marian ulkonäöstä närkästyttivät tätäkin. 

Nythän meillä oli kaima ja melkein kaima yökylässä. Mitään dramatiikkaa ei meidän iltaan liittynyt ja pohdimmekin Saagiminkin olevan kuitenkin ehkä kiltimpi kuin julkisuudessa antaa ymmärtää. Toivottavasti.

Kiitokset Anulle ja Marinalle ihanasta illasta ja otetaan uusiksi pian uudestaan.

Kuva, Marina Rotkus, Dioriina.
Ai niin. Blinivinkit kävin ammentamassa kaimani Tiina Rantasen loistavasta Himahella -blogista.
Sieltä löysin myös linkin legendaarisiin Alexander Nevskin blineihin. Himahellan blinivinkkeihin klikkaamalla Tästä.
Kuva, Tiina Rantanen, Himahella.
Marinan inspiroivaan kauneuspainotteiseen lifestyle -blogiin pääset Tästä.

Tässä vielä illan viinit Alkon määritteillä.

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut
Etelä-Afrikka
Rypäleet: Chadonnay ja Pinot noir
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, kypsän punaherukkainen, hennon paahteinen. rosee.
Hinta Alkossa noin 15€


Matua Marlborough Pinot Noir 2015
Uusi-Seelanti
Rypäle: Pinot noir
Marjaisa ja raikas. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän punaherukkainen, karpaloinen, mansikkainen, hennon yrttinen.

Hinta Alkossa noin 15€

*Kuohuviinilasit ja cooleri sisustus- ja lahjatavaraliike Pussukasta, Klaukkalasta.
Pussakan Fb- sivuille Tästä.


Ihanaa viikonlopun jatkoa. Hellikää toisianne!

//tiina
PRINT RECIPE

5 kommenttia

  1. Teillä on siellä tarjoilut olleet kohdallaan. Ihanan näköistä ruokaa.

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkkuja teillä on ollut💗

    VastaaPoista
  3. Mitä mitä, missä mun kommenti on??
    Kiitos vielä kerran ihanuus illasta <3 <3 Ja täältä sitä kohta taas tullaan :D

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanat ruuat ja kuvat Tinsku:)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall