Jauheliha- kukkakaalilaatikko


Kesän kukkakaaliaika alkaa olla parhaimmillaan ja nyt sitä saa kotimaisenakin suht edullisesti.

Tämä laatikko on tosiaan tehty tuoreesta kukkakaalista, mutta hätätapauksessa ja varsinkin talviaikaan voi hyvin myös käyttää pakastettuja kukkakaalinnuppuja, kunhan sulatat ne ensin ja valutat ylimääräisen veden pois. Pilko sulatetut kukkakaalinnuput pieneksi kuten alla olevassa ohjeessa.

Tällä ohjeella tulee melkoisen suuri satsi, mutta kuten laatikkoruoat yleensäkin – on myös tämäkin melkeinpä vieläkin parempaa seuraavana päivänä.

Jauheliha- kukkakaalilaatikko on luontaisesti gluteeniton ja saat siitä tarvittaessa myös helposti täysin maidottoman korvaamalla tavallisen maidon kasvimaidolla ja jättämällä juustoraasteen pois.
Sopii mainiosti myös karppien ruokavalioon.



Jauheliha- kukkakaalilaatikko ainakin 6. lle


Tarvitset:
  • n. 1.2 kg kukkakaalia
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 – 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 lihaliemikuutio
  • n. 2 dl vettä
  • 1 ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 3 tl timjamia
  • 2 tl basilikaa
  • (1 rkl siirappia tai tummaa sokeria)
  • (suolaa)
  • juustoraastetta kuorruttamiseen
  • tilkka öljyä tai nokare voita paistamiseen

Munamaitoon:
  • n. 5 dl maitoa (tai käyttämääsi kasvimaitoa)
  • 3 kananmunaa

Tee näin:
Kuullota sipuleita hetki tilkassa öljyä tai voita pannulla.
Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.
Lisää mausteet, yrtit, tomaattipyree, liemikuutio, siirappi ja vesi ja anna hautua hetki.

Leikkaa kukkakaali ohuiksi siivuiksi niin, että siitä tulee pientä murumaista silppua.
Silppua myös kukkakaalin kantaosa pieneksi silpuksi.
Sekoita jauheliha ja kukkakaali sekaisin isoon uuninkestävään vuokaan. 
(Huom. Kannattaa tässä vaiheessa maistella ja arvioida tarvitaanko lisää suolaa, mausteita yms. Reseptin maustemäärillä tulee maistuva, mutta suht mieto laatikko, joka sopii ei niin mausteisen ruoan ystävällekkin.)

Tee munamaito sekoittamalla munat ja maito hyvin sekaisin keskenään ja kaada seos jauheliha- kukkakaaliseoksen päälle.

Paista uunin alatasolla noin 200*C 40 min.
Lisää pinnalle juustoraastetta ja paista vielä noin 15 min tai niin kauan, että kukkakaali on mielestäsi riittävän kypsää.

Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki:
Voit raastaa laatikon joukkoon kukkakaalin lisäksi porkkanaa tai kesäkurpitsaa.







PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Näyttää todella mehevältä ja herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Nyt oli jännän ( ja herkullisen ) kuuloinen resepti! Ja pojot on annettava, että olet saanut laatikkoruoasta näin houkuttelevan näköiset kuvat, wau!

    VastaaPoista
  3. Tämä menee kyllä testiin, rakastan meinaan kukkakaalia :)

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy testata! Mahtava idea, kun itse rakastan kaalilaatikkoa, mutta muu perhe ei. Kukkakaali heille kyllä uppoaa.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall