Kahden raaka-aineen pikkusuolaiset parmesaanimarengit

*Yhteistyössä Laitilan Kanatarha by Munax

Tässä maailman helpoimmat ainoastaan kahden aineen suolaiset parmesaanimarengit.
Parmesaanimarengit ovat loistavavia pikkusuolaisia tarjottavia, vaikkapa kesän valmistujaisiin tai illanistujaisiin.

Parmesaanimarengit sopivat myös keliaakikoille tai viljatonta ruokavaliota noudattaville. Sokerina pohjalla nämä marengit ovat erittäin vähähiilihydraattisia.

Marenkien valmistuksessa menin sieltä mistä aita on matalin ja käytin Laitilan Proegg valkuaista.
Proegg on loistava tuote helppoutensa sekä säilyvyytensäkin puolesta.
 Jos käytät usein valkuaisia ruoanlaitossa, on ongelma ainainen - mihin upottaa keltuaiset? Ei sitä majoneesiakaan alvariinsa viitsi olla tekemässä.

Valmista valkuaista käytettäessä jää myös se ärsyttävin työvaihe pois, eli valkuaisten ja keltuaisten erottelu ja aina tuo ei ainakaan meikäläisellä mene ihan putkeen. 
Jos saat valkuaiset suurin piirtein puhtaina eroteltua, niin kuorenpalasia saat nyppiä yleensä valkuaisen joukosta ihan takuu varmasti.

Suolaisten ja makeiden marenkien lisäksi Laitilan Proegg Valkuainen on oiva valinta kaikkeen ruuanlaittoon. 
Valkuainen on hiilihydraatiton, vähäkalorinen, runsasproteiininen, maidoton ja gluteeniton. 

Kananmunan valkuainen ei myöskään sisällä rasvaa tai kolesterolia, minkä ansiosta se on mm. monien laihduttajien ja urheilijoiden suosiossa.

Tuote on loistava raaka-aine leivonnassa, munakkaissa ja puuroissa.

Valkuainen on pastöroitu, joten voit käyttää sitä myös sellaisenaan esimerkiksi juomissa ja smoothieissa.
1 dl Proegg valkuaista vastaa 3 munanvalkuaista.


Parmesaanimarengit (2 pellillistä)


Tarvitset:
  • 3 dl Laitilan Proegg valkuaista
  • 150 g raastettua parmesaanijuustoa

Tee näin:
Vatkaa Proegg valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon parmesaaniraaste kevyesti nostellen.
Nosta lusikalla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille haluamasi kokoisia marenkeja ja paista 125*C (kiertoilma 100*C) noin 90 min.
Laita uunin luukku hieman raolleen ja kuivattele jälkilämmöllä parisen tuntia.
Säilytä kuivassa ja ilmavassa paikassa.


Laitilan Kanatarha ja Laitilan Proegg -tuotteet syntyvät perheyritys Munaxilla, Laitilassa.
Kananmuna on Munax Oy:n tärkein raaka-aine – kaikki tuotteet sisältävät kananmunaa.

Suomalaisen tuotekehityksen avulla Munax on onnistunut kehittämään täysin uniikkeja kananmunatuotteita.

Suomalainen kananmuna on aina salmonella vapaa. Se ei ole sattumaa vaan tarkka työtä kananmunatiloilla ja Munaxilla.

Näistä tuotteista tulevat rahat palautuvat takaisin suomalaiseen maaseutuun eli takaisin kananmunatuottajille. 
Munaxilla pakataan ja käsitellään 65 tuottajaperheen kananmunat.

Katso lisätietoja Laitilan Kanatarhan ja Munaxin tuoteista klikkaamalla Tästä





PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Onpa kiva idea! Pikku naposteltavat vaikka perjantaina iltana, voisivatkin ensikerralla olla vaikka tällaisia!

    VastaaPoista
  2. Nämä menee niin heti testiin nyt viikonloppuna! :) Kaapissa on meinaan valmiina tuollainen valkuaispurkki :)

    VastaaPoista
  3. Näitä on ihan pakko tehdä illanistujaisiin, uskon että uppoavat kuin kuumille kiville :)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall