Suolainen iltapalapannari

perjantai 31. heinäkuuta 2015


Suolaiset pannarit ja uunimunakkaat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Lisäksi ne ovat oivaa hävikistä herkuksi ruokaa mihin voi upottaa lähes kaikki ruuantähteet ja juustokannikat.



Peruspohja pellilliseen suolaista pannaria:

  • 6 vaapaan eli free range- tai luomukananmunaa
  • 4 dl nestettä kuten kermamaitoa, maitoa tai vettä
  • 200 g raejuustoa
  • 2 dl mantelijauhoa. (Vaihtoehtoisesti 2 dl gluteiinitonta jauhoseosta tai tavallista vehnäjauhoa.)
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa. (Jos käytät kovin suolaisia täytteitä niin suolan voi jättää pois.)
  • yrttejä kuten rakuuna, tinjami, basilika yms.

Täytteet:
Täytteisiin sitten voi laittaa ihan kaikkea mitä jääkaapista löytyy. Alla listaa mitä minä laitoin ja vinkkejä vaihtoehdoista. Muista pilkkoa mukaan myös kaikki ne jääkaapin perällä notkuvat kuivahtaneet juuston kannikat.

  • n. 200 g savupalvilihaa. ( kinkkua, makkaraa tai mitä tahansa lihaa pilkottuna, tai kypsennettyä maustettua jauhelihaa)
  • 1 sipuli silputtuna varsineen
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 iso suippopaprika kuutioina
  • 4 lehtikaalin lehteä silputtuna (poista lehtiruodit)
  • 2 kourallista kanttarelleja
Pannarin päälle:


  • n. 100 g juustoraastetta
  • 2 tomaattia siivutettuna


Tee ensin peruspohja. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jätä pohja turpoamaan siksi aikaa kun valmistat täytteet.

Pilko täytteen ainekset pannulle ja ruskista ne kevyesti.


Sekoita hieman jäähtyneet täytteet pannaripohjaan ja kaada koko komeus leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Ripottele päälle juustoraaste ja laittele tomaatin siivuja sinne tänne.


Kypsennä uunissa keskitasolla  200*C noin puoli tuntia.

Koristele kypsä iltapalapannari tuoreilla yrteillä.


Pannari maistuu hyvin myös kylmänä vaikkapa välipalaksi











1 kommentti

  1. Ihana idea :) Tein tätä eilen illalla, ja teki kauppanssa! Viimeisen palan lämmitin tänään paistinpannulla, jolloin pohjasta tuli kivan rapsakka :)

    VastaaPoista