Kesäinen kaalisalaatti grilliruokien kaveriksi

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015



Kesällä meillä vietetään aikaa saaressa niin paljon kuin mahdollista ja saaressa tietenkin myös grillataan usein.
Grilliruuille salaateiksi sopivat erinomaisesti ihanan rouskuvat uuden sadon kaalisalaatit.


Salaattiin:

  • pieni uuden sadon keräkaali
  • 3 uuden sadon porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • (punainen chili)
  • 4 kevätsipulia varsineen


Kastikkeeseen:

  • noin 1dl majoneesia
  • noin 1dl turkkilaista jogurttia
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 rkl valkoviini etikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl acave siirappia tai juoksevaa hunajaa ( ruokokide- tai tavallinen sokerikin käy )
  • mustapippuria ja suolaa myllystä


Suikaloi kaali ja raasta porkkanat, Suikaloi myös paprika ohuiksi pieniksi suikaleiksi. Hienonna chili ja pilko sipulit varsineen.
Sekoita kaikki salaattiainekset sekaisin.


Sekoita kastikeainekset keskenään ja lisää ne salaatin joukkoon hyvin sekoittaen.


Maidottoman salaatin saat korvaamalla jogurtin kasvipohjaisella versiolla tai lisäät majoneesin määrää.

Lähetä kommentti