Raparperivaahto

Raparperi on ihana kevään sesonkiherkku. Tähän asti olen ollut ystävien raparperipuskien ylijäämän varassa, mutta viime kesänä istutin ikioman raparperijuurakon pihaani ja jo nyt se on tuottanut kiitettävästi satoa.



Raparperia on alunperin on käytetty lääkekasvina.
Raparperilla uskotaan olevan syöpää parantavia vaikutuksia. Sheffield Hallam Universityn tutkijat huomasivat, että 20 min. kypsennys kehittää raparperissa polyfenoleja, voimakkaita syöpää tuhoavia kemikaaleja, jotka pystyvät estämään syöpäsolujen kasvun ja jopa tappamaan ne. Lisäksi Kiinalaisessa lääketieteessä raparperi on tunnettu jo tuhansia vuosia. Ruokakasviksi raparperi yleistyi vasta sokerin myötä noin 1700 luvulla. Raparperi  sisältää myös oksaalihappoa joka sitoo kalsiumia, joten siksi suositellaan raparperin kanssa aina nautittavan maitotuotteita tai muita kalsiumin lähteitä.
Raparperi sopii myös keventäjälle. 100g raparperia sisältää 31 kcal ja 5.5g hiilihydraatteja

Raparperivaahto 5. lle

Tarvitset:

  • n. 600 g raparperia ( noin 5-6 vartta )
  • 0.5 dl vettä
  • 1.2 dl karppisokeria eli erytritolia YesDeli. Jos et välttele hiilihydraatteja niin käytä tavallista sokeria tai ruokosokeria.
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl inkivääriä
  • maun mukaan vaniljaa
  • 2 dl kermaa


Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Lisää vesi ja karppisokeri. Keitä raparpeperejä miedolla lämmöllä noin 20 min välillä sekoitellen.
Lisää inkivääri, vanilja ja sitruunamehu hyvin sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Vaahdota kerma ja sekoita raparperihillokkeen joukkoon.

Vinkki: Pilko jäähtyneen hillokkeen sekaan tuoreita mansikoita.


PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall